Wraps met reepjes vlees en groente
Zo maak je 't klaar:
1. Snijd het vlees in reepjes.
2. Doe het vlees in een kom en meng er wat citroensap, gerookt paprikapoeder en peper door. Zet dit 20 minuten afgedekt in de koelkast.
3. Was de komkommer en rasp fijn. Druk er wat vocht uit.
4. Pel de knoflook en hak fijn.
5. Meng de komkommer met de yoghurt en maak dit op smaak met de helft van de knoflook, wat peper en gemalen komijn.
6. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de uien in snippers en de paprika en de tomaten in blokjes.
7. Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken.
8. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees lichtbruin. Bak de ui en de knoflook even mee. Voeg de paprika en tomaten toe en bak dit een paar minuten mee.
9. Meng de kidneybonen erdoor en warm het geheel goed door.
10. Verwarm de tortilla’s in een pan of de magnetron en vul ze met het mengsel en een schepje van de komkommer-yoghurtsaus. Rol ze op.
Smullen maar!
|
* 100 gram varkenspoelet
* citroensap
* gerookt paprikapoeder
* peper
* ½ komkommer
* 4 eetlepels halfvolle yoghurt
* 2 teentjes knoflook
* gemalen komijn
* 2 (rode) uien
* 1 paprika
* 2 tomaten
* blik kidneybonen
* 1 eetlepel olie
* 4 volkoren tortilla's |
|