Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
pluryn
pluryn
21 december
pluryn
 
 
Prettige feest-dagen!

Het is bijna kerst.
En daarna oud en nieuw.
We wensen je hele fijne feest-dagen!
En een prachtig 2024!

Fijne-feestdagen

 

Innovatie-impuls

 
BEKIJK DE NIEUWSFLITS >>
 
 
Glazen-Huis In actie voor Serious Request

Serious Request is een actie van 3FM.
3 DJ's zitten in het Glazen Huis in Nijmegen.
Ze halen geld op voor het goede doel.
Pluryn zet zich ook in.
Kemnade Werkenrode heeft een eigen Glazen Huis.
5 DJ's maakten 24 uur radio.
En haalden een flink bedrag op.
Klik hier voor de actie-pagina. 
 
Coverafbeelding Trots op eigen glossy

'Trots op wie ik ben’
Dat is de naam van een magazine.
Jongeren bij Pluryn maakten het.
Het is een glossy voor en door LHBTIQ+ personen.
Er staan mooie interviews in het blad.
De interviews gaan over gender en seksuele diversiteit.
Je mag zijn wie je bent.
Klik hier om de glossy te lezen …
 
Jake Jake maakt mooi kleurboek

Jake woont bij Pluryn.
Hij is heel creatief en maakt prachtige tekeningen.
Jake maakte een kleurboek.
Er staan tekeningen van Gakkie in.
Gakkie is een gans waar Jake voor zorgde.
Hij vertelt erover in dit filmpje.
Wil je het kleurboek hebben?
Mail dan naar jijleert@pluryn.nl 
 
Ontstaan De geschiedenis van Pluryn

Pluryn heeft een lange geschiedenis.
Wat nu Pluryn is, begon eeuwen geleden.
Het staat allemaal in een naslag-werk.
Er is ook een tijd-lijn gemaakt.
Nieuwsgierig naar de geschiedenis.
Je leest alles hier op de website van Pluryn ...
 
Lekker kerst-maal

Zo maak je 't klaar:

1. Was de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen 5 minuten in een bodempje water.
2. Neem het varkenshaasje uit de koelkast en laat wat op temperatuur komen.
3. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
4. Pel de uien en snijd ze in parten.
5. Zet de oven op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
6. Meng de afgegoten aardappelpartjes met de bloemkool en de parten ui en schep er 1 eetlepel olijfolie door. Schep dit op de bakplaat en bak het 15 minuten in de oven.
7. Ris van 2 takjes tijm de blaadjes. Snijd het varkenshaasje open. Pers het teentje knoflook boven de andere lepel olijfolie en voeg de tijmblaadjes toe.
8. Bestrijk de binnenkant van het vlees hiermee. Vouw het vlees weer dicht en vouw eventueel de dunne punt dubbel zodat het overal even dik is. Bind de varkenshaas met keukentouw dicht.
9. Verwarm de margarine in een grote koekenpan en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten bruin. Bestrooi het vlees met peper.
10. Schuif de groente en aardappelen wat aan de kant en leg de varkenshaas in het midden. Leg de rest van de tijm op de groente.
11. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak alles in 15 minuten verder gaar.
12. Neem de varkenshaas uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten staan.
13. Snijd het vlees in plakken en geef de aardappelen en groente erbij.

Eet smakelijk!

Kerstdiner
Wat heb je nodig?
* 500 gram kleine aardappelen
* 1 klein varkenshaasje
* ½ bloemkool
* 2 rode uien
* 2 eetlepels olijfolie
* 6 takjes tijm
* 1 teentje knoflook
* 2 eetlepels vloeibare margarine
* peper
 
Medewerker bij BliXem
Je werkt in de keuken van eet-café BliXem in Nijmegen.
LEES HIER MEER OVER DE VACATURE >>
 
Website Kijk op
WWW.PLURYN.NL
Email of e-mail:
REDACTIE@PLURYN.NL
Telefoon of bel:
088 779 20 50
Website Pluryn plein Twitter Facebook Google Plus Youtube
Wil je geen informatie van Pluryn meer ontvangen?
Klik hier om je uit te schrijven.
Copyright © 2014 Pluryn