Tomaten-groentesoep met rijst
Zo maak je 't klaar (voor 2 personen):
1. Pel de ui en snijd hem klein.
2. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
3. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
4. Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
5. Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
6. Doe de paprika, de tomaten-blokjes, 300 ml water en de keuken-kruiden erbij en breng dit aan de kook.
7. Strooi de rijst erin en kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar.
8. Maak de soep op smaak met peper. Serveer er stokbrood bij.
Eet smakelijk!
|
• 1 ui
• 3 stengels bleekselderij
• 1 groene paprika
• 1 eetlepel vloeibare margarine
• 100 gram rundergehakt
• 1 blik tomaten-blokjes zonder zout
• 1 theelepel Italiaanse keuken-kruiden
• 40 gram zilvervliesrijst
• 1 klein volkoren stokbrood
• peper
|
|