Geroerbakte kip met gember
Zo maak je 't klaar:
1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Was de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd in stukken, vang het sap op.
3. Schrap de wortels en rasp ze grof.
4. Meng de sinaasappel, het -sap wat -schil door de geraspte wortel. Zet de salade even apart.
5. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle reepjes.
6. Snijd de peper in reepjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Was de bosuien en snijd ze in ringen.
7. Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met peper.
8. Verwarm de olie en bak hierin de kip lichtbruin. Roerbak de gember en de knoflook kort mee.
9. Voeg de reepjes peper, de bosuien, het water en de ketjap toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.
10. Serveer de rijst en de wortelsalade erbij.
Eet smakelijk!
|
* 150 gram zilvervliesrijst
* 1 perssinaasappel
* 400 gram winterwortel
* stukje gember
* ½ rode peper
* 1 teentje knoflook
* 3 bosuien
* 200 gram kipfilet
* peper
* 1 eetlepel olie
* 100 ml water
* 1 eetlepel ketjap manis |
|