Currykip met groente en rijst
Zo maak je 't klaar:
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Maak de groente schoon en snijd in stukken.
3. Snijd de kipdijfilet in blokjes en was je handen.
4. Verwarm de olie in en bak hierin de kip en de ui lichtbruin.
5. Pel de knoflook en pers boven de kip uit.
6. Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
7. Voeg het water, de sperziebonen en tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
8. Voeg de bloemkool en de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht in 5-10 minuten gaar.
9. Serveer de rijst erbij.
Eet smakelijk!
|
* 150 gram zilvervliesrijst
* 200 gram sperziebonen
* 200 gram bloemkool
* 150 gram tomaten
* 100 gram champignons
* 1 ui
* 200 gram kipdijfilet
* 2 eetlepels olie
* 1 teentje knoflook
* 2 eetlepels kerriepoeder
* 150 ml water |
|