In dit filmpje hoor je er meer over.
Nu je ouder bent, heb je waarschijnlijk vaker zorg en ondersteuning nodig. Hulp bij alledaagse dingen. Maar wel op een manier die bij je past, in een omgeving waarin jij je prettig voelt. Pluryn helpt je bij behandeling, wonen en vrije tijd. Dat kan thuis, in de wijk of op een van de locaties. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Snel antwoord op uw zorgvraag
Behandeling voor jeugd en (jong) volwassenen
In 90 seconden ontdek je wat wij doen
Behandelprogramma Hersenz helpt je omgaan met de gevolgen van hersenletsel
Wonen in je eigen huis of in een woonvorm?
Tijd nemen voor je hobby, zelf op pad gaan of kiezen voor een activiteit bij Pluryn.
Als oudere met een licht tot matig verstandelijke beperking wil je nog zoveel mogelijk genieten van het leven. Aangepaste zorg, begeleiding en/of behandeling helpen je daarbij. Pluryn heeft verschillende woongroepen voor ouderen in Gelderland en Noord-Limburg. De groepen zijn ingericht op meer verzorging. Ook is er meer ruimte voor ontspanning en te genieten van de oude dag.
Het moderne, gespecialiseerde zorgcentrum Ouderenzorg Nijmegen is bijvoorbeeld helemaal gericht op ouderen. Hier verblijven in totaal 66 ouderen met een verstandelijke beperking. Je woont met vijf andere bewoners op een kleine etage, zodat je alle aandacht en de bij jou passende zorg krijgt.
Als oudere met niet-aangeboren hersenletsel heb je een leven voor en na je ziekte of ongeval. Er verandert veel. Je hebt behoefte aan informatie, duidelijkheid, rust en passende ondersteuning na je revalidatie. We helpen je graag. Met professionele en specifieke NAH-zorg, zoals training, onderzoek, begeleiding en dagbesteding. Of met ons (intensieve) behandeltraject, Hersenz. Ook kun je bij ons terecht voor gezinsondersteuning en eventueel een woonplek. Loop voor meer informatie eens binnen bij het NAH-centrum in Nijmegen. Of bij het NAH-centrum in Tiel.
Veel ouderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) krijgen te maken met (complexe) ouderdomsproblemen, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Dit vraagt om meer zorg en een andere, aangepaste behandeling. Niet langer staat ontwikkeling centraal, maar het behoud van vaardigheden. Verder zijn ondersteuning en omgeving zo aangepast dat bewoners zich veilig voelen. In deze laatste fase is veel aandacht voor sfeer en rust. Het tempo ligt laag. Dagen verlopen voorspelbaar en volgens een duidelijke structuur.