Macaroni met tomaat en courgette
Zo maak je 't klaar:
1. Warm de oven voor op 190 °C.
2. Rooster het brood in een pan of broodrooster en verkruimel het tot grof kruim.
3. Was de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakken van ½ cm. Was de tomaten en halveer ze.
4. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
5. Schik de groente in een ovenvaste schaal en schenk de eieren erover.
6. Meng 3/4 van de geraspte kaas met het broodkruim en strooi dit erover.
7. Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten gaar worden en licht kleuren.
8. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
9. Was de basilicum. Pureer de basilicum met een scheutje water, de olijfolie, pijnboompitten en de rest van de kaas tot een saus.
10. Meng de basilicumsaus door de macaroni en serveer dit bij de gratin.
|
* 2 (oude) volkoren boterhammen
* 400 gram courgette
* 150 gram kerstomaat
* 2 eieren
* 50 ml halfvolle melk
* peper
* 50 gram belegen kaas 30+ (geraspt)
* 150 gram volkoren macaroni
* 10 gram basilicum
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 eetlepel pijnboompitten |
|