Kip met citroen en ketjap
Zo maak je 't klaar (voor 2 personen):
1. Pel de ui en snijd klein.
2. Maak de peper schoon en snijd in smalle ringetjes.
3. Verwijder het vel van de kippenbouten.
4. Bak de kip in de hete olie aan alle kanten lichtbruin. Bak de ui en de peper kort mee.
5. Voeg de ketjap en de schijven citroen toe en meng alles goed door elkaar.
6. Giet er het hete water bij. Stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.
7. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
8. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes.
9. Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar.
10. Serveer de noedels en de broccoli bij de kip.
Eet smakelijk!
|
* 1 ui
* 1 rode peper
* 2 kippenbouten
* 1 eetlepel olie
* 1 eetlepel sojasaus
* 2 schijven citroen
* 200 ml heet water
* 150 gram volkoren noedels
* 500 gram broccoli |
|