Aardappeltjes met ei
Zo maak je 't klaar:
1. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
2. Verwarm de helft van de olijfolie, voeg de blokjes aardappel toe en stoof ze met een deksel op de pan 10 minuten.
3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Was de paprika en de tomaten.
4. Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in parten.
5. Verwarm de andere lepel olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook.
6. Roer de azijn erdoor.
7. Voeg de paprika, de tomaten en wat oregano toe en stoof de groente 5 minuten.
8. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
9. Schep de gestoofde groente door de aardappelen en maak er voor elk ei een kuiltjes in.
10. Breek de eieren boven de kuiltjes. Laat de eieren met een deksel op de pan in 10-12 minuten stollen.
11. Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar en serveer erbij.
Eet smakelijk!
|
* 500 gram vastkokende aardappelen
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 rode ui
* 1 teentje knoflook
* ½ paprika
* 4 tomaten
* 1 eetlepel azijn
* oregano
* 4 eieren
* 250 gram broccoli
|
|