'Stemppot' met bonen
Zo maak je 't klaar:
1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
3. Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
4. Fruit de ui in de olie zacht.
5. Voeg de sperziebonen en de paprika toe met een beetje water en smoor de sperziebonen in 10 minuten gaar.
6. Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
7. Voeg het bonenkruid en de witte bonen toe aan de groente en warm het geheel goed door.
8. Breng de melk aan de kook.
9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree.
10. Schep het groentemengsel erdoor.
11. Breng op smaak met wat paprikapoeder en strooi de cashewnoten erover.
Eet smakelijk!
|
* 500 gram aardappel
* 250 gram sperziebonen
* 1 ui
* 1 rode paprika
* 2 eetlepels olie
* 1 theelepel bonenkruid
* 250 gram witte bonen
* 100 ml halfvolle melk
* paprikapoeder
* 25 gram ongezouten cashewnoten |
|