Gevulde pannenkoeken
Zo maak je 't klaar:
1. Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.
2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant goudgeel en de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut tot die kant gaar is.
3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met heet water of warm ze later op in de magnetron.
4 Schil de gember en rasp grof. Snijd de peper in smalle ringetjes.
5. Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
6. Snijd het vlees in smalle reepjes.
7. Verwarm de rest van de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
8. Fruit de ui, de peper en de gember mee.
9. Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
10. Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.
11. Vul hiermee de pannenkoeken en rol ze op.
|
* 125 gram volkorenmeel
* 1 ei
* 250 ml halfvolle melk
* 2 eetlepels olie
* 15 gram gember
* ½ rode peper
* 1 (rode) ui
* 400 gram paksoi
* 100 gram hamlap
* 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
* limoen- of citroensap |
|