Omelet met courgette
Zo maak je 't klaar:
1. Maak de groente schoon.
2. Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken en snijd de linten in stukken.
3. Snijd de ui in snippers en de paprika en de tomaten in blokjes.
4. Verwarm de helft van de olie en bak hierin de helft van de courgette een paar minuten. Schep de courgette in een kom en zet apart.
5. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de rest van de courgette, de paprika en de ui in de olie in een paar minuten bijna gaar.
6. Voeg ¼ van de tomaten en wat peper toe.
7. Was de selderij en knip het klein.
8. Klop de eieren los met de helft van de selderij, peper en de melk.
9. Schenk de eieren over de groente en laat het gaar worden.
10. Meng de rest van de blokjes tomaat en de rest van de selderij door de achtergehouden courgette.
11. Serveer de salade en het brood bij de omelet.
Eet smakelijk!
|
* 1 courgette
* 1 ui
* 1 groene paprika
* 4 tomaten
* 2 eetlepels olie
* peper
* 8 takjes selderij
* 4 eieren
* 50 ml halfvolle melk
* 4 volkoren boterhammen |
|