In dit filmpje hoor je er meer over.
Als je een beperking en/of gedragsproblemen hebt, kan dat voor spanningen zorgen bij jouw thuis. Hulp voor het gezin kan dan een oplossing zijn. Ouder(s) krijgen hulp bij de opvoeding. Samen met de ouder(s) kijkt de gezinsbegeleider wat er goed gaat. Maar ook waaraan het gezin wil werken. Bijvoorbeeld: hoe je met elkaar praat en omgaat; duidelijk en consequent zijn, of een gesprek op school. De hulp kan ook heel praktisch zijn. Deze ondersteuning is er voor gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en/of andere complexe problemen.
Meer info
Loopt je kind steeds tegen problemen aan? Thuis, op school en in de wijk? Een polikliniek werkt samen met ouders en kinderen aan een oplossing. Een polikliniek geeft GGZ-zorg. Kinderen krijgen vaak eerst een onderzoek. We noemen dat 'diagnostiek'. Daarna weten we welke behandeling nodig is. De polikliniek is er voor kinderen en jongeren met een complexe hulpvraag en meer problemen tegelijk. Wij hebben veel experts en kennis in huis.
Meer over poliklinieken
Ben je al bijna volwassen en wil je graag op jezelf wil wonen? Dan kunnen we je op verschillende manieren helpen. In een trainingshuis kun je eerst oefenen en leren op jezelf leren te wonen. Je krijgt dan een paar uren hulp per week van een wooncoach. Ook online ondersteuning kan je helpen. Soms loopt de situatie thuis heel erg uit de hand. Dan is crisisopvang mogelijk.
Alle jongeren gaan naar school. Het liefst natuurlijk naar een school bij jou in de buurt. Pluryn werkt daarom samen met scholen voor speciaal en 'gewoon' onderwijs. Daarnaast heeft Pluryn eigen scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Als het even kan, ga je daarna - met ondersteuning - naar een roc. Of je volgt een aangepaste opleiding bij REA College. Je kunt ook een erkende Entree-opleiding doen bij leerwerkbedrijven en maatschappelijke ondernemingen. Entree is een opleiding op mbo-niveau 1.