• Home
  • Ouderen
  • Behandeling
  • Niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Liesbeth-700-400

Als oudere met niet-aangeboren hersenletsel heb je een leven voor en na je ziekte of ongeval. Je hebt behoefte aan informatie, duidelijkheid, rust en begeleiding na je revalidatie. Deze ondersteuning vind je in het NAH-centrum.

Hier helpen ze je zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Naar wat je nog wil en kan als het weer wat beter gaat. Wil je jouw leven weer oppakken en heb je daarbij intensieve begeleiding nodig, dan is er het behandeltraject van Hersenz. Er is een NAH-centrum in Nijmegen en in Tiel. Op beide locaties kun je het Hersenz-programma volgen.

NAH-centrum Nijmegen

Je vindt het NAH-centrum Nijmegen in De Klokketoren, Slotemaker de Bruïneweg 272 in Nijmegen. 

Contact
Telefoon: 088 - 779 30 20

MAIL NAH-CENTRUM NIJMEGEN

NAH-centrum Tiel

Adres: Predikbroederweg 14, 4003 AL Tiel
Telefoon: 06 -18 41 08 68

MAIL NAH-CENTRUM TIEL


Hersenz – omgaan met hersenletsel

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Na een periode van revalidatie pak je je leven weer op. Maar soms merk je pas dan de gevolgen van de gebeurtenis. Er valt nog veel te verwerken en te leren. Bijvoorbeeld via Hersenz, een behandelprogramma voor volwassenen en ouderen met chronisch hersenletsel.

De behandeling richt zich op de belangrijkste gebieden waarop mensen met een hersenletsel problemen ervaren:

  • cognitie (kennis verwerken)
  • emoties en gedrag
  • vermoeidheid
  • motoriek
  • communicatie
  • leefomgeving: familie en vrienden

Deze probleemgebieden zijn de bouwstenen van Hersenz. De behandeling is gericht op het omgaan met de beperkingen, het verwerken van veranderingen en verlies, en het vinden van een nieuwe balans op verschillende levensgebieden. Door de combinatie van behandeling in een groep en behandeling thuis leer je de bouwstenen toe te passen in je dagelijkse leven. De combinatie van cognitieve modules en een bewegingsprogramma versterkt het effect. Hersenz richt zich ook op je familie en vrienden, onder meer via behandeling thuis. Bekijk hier de website van Hersenz.

Pluryn organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor verwijzers en mensen met hersenletsel over het behandelprogramma Hersenz. Tijdens zo’n bijeenkomst vertellen een behandelaar en een ervaringsdeskundige meer over Hersenz. Kijk voor de eerstvolgende bijeenkomst in de agenda of bel voor meer informatie naar 088 – 779 50 08.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen