In dit filmpje hoor je er meer over.
Als volwassene kun je last hebben van moeilijke dingen die je vroeger hebt meegemaakt. Je voelt je dan somber, bent soms agressief. Behandeling en therapie helpt je hier iets aan te veranderen. Je leert jezelf beter kennen. Soms door iets te doen, zoals bij vaktherapie: muziek, sport, toneel of beeldende vorming. Naast vaktherapie zijn er nog meer behandelvormen: EMDR en EBL. Er zijn ook AVG-artsen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Meer info
Je wilt graag zelfstandig wonen. Maar je hebt wel wat ondersteuning nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Kies je voor 'ambulante' hulp, dan komt je begeleider een paar keer in de week langs. Heb je wat meer ondersteuning nodig? Dan is er IWIB: wonen met veel begeleiding. Je woont altijd in een eigen (huur)woning. Er zijn ook trainingshuizen waarin je oefent om zelfstandig te wonen.
Een leuke baan vinden. Pluryn helpt je graag om dat voor elkaar te krijgen. We zetten ons in voor volwassenen die moeite hebben om werk te vinden. Daarbij gaan we uit van jouw dromen, kansen en mogelijkheden. Belangrijk is te weten wat je wilt. Daar helpen we je bij. Hierna zoeken we samen naar een geschikte werkplek: betaald of onbetaald. Of je groeit door naar een baan met loonwaarde. Er zijn projecten bij onder meer busmaatschappij Breng, voetbalclub Go Ahead en Radboudumc. Je kunt ook terecht bij onze maatschappelijke ondernemingen. Wil je graag werk maken van je hobby's, dan is een activiteitencentrum misschien iets voor jou.
Pluryn werkt veel samen met andere organisaties in de wijk. Bij Behandelcentrum Nijmegen kunnen wijkbewoners met complexe problemen terecht voor behandeling en diagnostiek. Daarnaast is er de Wijk GGZ. Dat is een samenwerking van Pro Persona, IrisZorg, Pluryn en RIBW Nijmegen & Rivierenland. WijkGGZ vormt teams van GGZ-professionals die wijkbewoners ondersteunen in hun wijk. J72 is een Werkplaats voor inclusie in Nijmegen.
Wanneer het thuis of in de wijk verkeerd met je gaat, heb je als volwassene goede hulp nodig. Je kunt dan terecht bij het (sociale) wijkteam in jouw buurt. Maar soms is er meer hulp nodig. Pluryn wil er dan snel bij zijn. Zo zorgen we dat het niet erger wordt. En dat er straks niet veel meer hulp nodig is. Daarom werken wijkteams, huisartsen, scholen, (jeugd)zorg en specialisten nauw met elkaar samen. Pluryn vindt samen werken belangrijk en heeft altijd een contactpersoon voor de wijk.
Meer weten? Bel het klantenbureau van Pluryn / Stuur een mail