Wil jij begeleider in de zorg worden? Als begeleider bij Pluryn ben je een belangrijk onderdeel bij wonen, werken en dagbesteding van de cliënt. Werk in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg zie je als topsport: de eredivisie onder de zorg. Je begeeft je in verschillende doelgroepen met allerlei mensen. Je hebt wisselende werktijden en een constant veranderende werkomgeving. In al die variatie zie jij een uitdaging als (persoonlijk) begeleider.
Persoonlijk begeleider Pien over haar werkdag
Bel voor vragen 088-779 30 30
Jij weet wie je bent en waar je voor staat. Dankzij jouw levens- en werkervaring heb je een onomstotelijk vertrouwen in jezelf. Je kent geen twijfel over je eigen kunnen en handelen. Een behandelplan is de houvast en rode draad die leidt naar een duidelijk doel. Je bent ervan overtuigd dat het traject de cliënt weer op de rit krijgt. Jouw doorzettingsvermogen werkt aanstekelijk. Ben je die (persoonlijk) begeleider? Solliciteer dan nu. Ook starters zijn welkom.
Bekijk de vacatures
Een geluksmoment zit voor jou in een klein hoekje: een momentopname, gezichtsuitdrukking of plotselinge openheid. Van structuur word je enthousiast. En van het aanbrengen van regelmaat in iemands anders leven krijg je een nóg beter gevoel. Dat, in combinatie met goede zorg, is wat jou als begeleider energie geeft.
En daar ben je als begeleider ook open en eerlijk over. Je hebt grenzen en stelt deze naar collega's en cliënten. Wanneer een casus te heftig blijkt, geef je dat aan. Wanneer het aantal cliënten te veel energie vraagt, maak je dat duidelijk. Jij weet namelijk dat de kwaliteit van zorg eronder lijdt als je jezelf bedelft onder het werk. En het zorgniveau is alles wat voor jou telt. Daar sta jij voor als (persoonlijk) begeleider, pedagogisch medewerker of verzorgende IG.
Je blijft in ontwikkeling als begeleider. Dat je een diploma op zak hebt, betekent voor jou niet dat je bent uitgeleerd. Je leert iedere dag nog van de jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Van collega's en van casussen uit de praktijk, maar ook van cursussen en opleidingen die je volgt. Je weet wat je leerpunten zijn. En je bent bereid om daarin te investeren. Zo is de zorg van vandaag nog beter dan die van gisteren. En die van morgen beter dan vandaag.
Een behandelplan is een gezamenlijk product. Voor een escalatie sta je nooit alleen. En andere problemen pluis je niet in je eentje uit. Je bent namelijk onderdeel van een team en betrekt iedereen erbij. Jullie zijn op elkaar ingespeeld. Moeilijkheden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Samen zorgen jullie dat het dagelijks leven van de cliënten zo fijn mogelijk is.
Jij handelt vanuit vakkennis. Maar daarnaast bezit je een fingerspitzengefühl. Een onderbuikgevoel dat je van nature hebt. Dat helpt je door lastige situaties heen. Je werkt niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart. Jouw intuïtie vertelt je meer dan alleen de geleerde literatuur. Dankzij die empathie maak je de zorg voor cliënten persoonlijk.
Het is belangrijk dat je gaat zoeken naar de doelgroep die bij je past.
Iets kunnen doen voor de jongeren
Hier is geen dag hetzelfde, dat maakt het werk zo interessant.
Succeservaringen van de jongeren