Pluryn kiest voor vast

23 okt 2024

Pluryn staat voor persoonsgerichte zorg. Daarom kiezen we vanaf 1 januari 2025 voor vast. We zetten in op zoveel mogelijk medewerkers met een (vast) dienstverband. Gaan vol voor het behoud van onze medewerkers. En bouwen de inzet van zzp’ers af.  

Onze keuze voor vast heeft meerdere redenen. We willen dat de zorg voor onze bewoners vast en herkenbaar is. Dat gaat het best met vaste medewerkers en stabiele teams. De inzet van zzp’ers leidt tot veel wisselingen in het personeel. Terwijl jongeren en volwassen bewoners liever vertrouwde gezichten zien. Dat hoort bij de persoonsgerichte zorg die Pluryn belangrijk vindt.  

Bovendien gaat de Belastingdienst vanaf 1 januari 2025 strikt handhaven op schijnzelfstandigheid van zzp’ers. Schijnzelfstandigheid betekent dat iemand doet alsof hij zelfstandig is. Maar volgens de wet eigenlijk in dienst is. Dat zorgt voor grote financiële risico’s. Niet alleen voor Pluryn, maar voor de hele zorgsector. Dat risico wil Pluryn niet lopen. 

Ook zijn er hogere kosten verbonden aan de inzet van zzp’ers. Dat komt door hoge uurtarieven van zzp’ers en de kosten die bemiddelingsbureaus berekenen. Pluryn wil het geld dat nu naar bureaus en zzp’ers gaat, ten goede komt aan de zorg voor jongeren en volwassenen.  

De keuze voor vast is een belangrijk speerpunt voor Pluryn. Toch is de inzet van een flexibele schil in sommige gevallen nodig. Bijvoorbeeld als de kwaliteit van zorg in gevaar komt. Of als de zorg anders niet door kan gaan. Op die momenten kiest Pluryn voor uitzendkrachten of gedetacheerden in dienst van een bureau. Pas als het niet anders kan, zetten we onder voorwaarden zzp’ers in. Dit geeft ons tijd om verder op zoek te gaan naar vaste medewerkers.  

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen