• Home
  • Over Pluryn
  • Nieuws
  • Nieuws 2024
  • Augustus
  • Bijeenkomst voor oud-bewoners De Glind voor archiefonderzoek

Bijeenkomst voor oud-bewoners De Glind over archiefonderzoek

05 aug 2024

Op maandagavond 26 augustus zijn oud-bewoners van De Glind welkom bij een bijeenkomst van Pluryn over het archiefonderzoek naar misstanden in het verleden.  

Tijdens deze besloten bijeenkomst informeren wij de betrokkenen over de afronding van het archiefonderzoek en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.  

Indien u aanwezig wilt zijn bij deze bijeenkomst, dan vragen wij u om u voor 19 augustus 2024 aan te melden via secretariaatdeglind@pluryn.nl. Voorwaarde voor aanwezigheid is dat u (oud-)bewoner bent van (Jeugddorp) De Glind en slachtoffer en/of getuige bent geweest van mogelijke misstanden. Wij vragen u expliciet om u aan te melden, zodat wij weten wie er aanwezig is en er alleen genodigden bij deze besloten bijeenkomst aanwezig zijn. U ontvangt na aanmelding nadere informatie over de locatie en het programma. 

Wat was het doel van het archiefonderzoek?  
Het doel van het archiefonderzoek was om meer duidelijkheid te krijgen of er signalen van misstanden bekend waren en wat hiermee destijds in de jaren 90 is gedaan. Individuele situaties worden niet besproken tijdens deze bijeenkomst. Hiervoor verwijzen we naar het onderzoek van de Erasmus universiteit. Wel wordt op hoofdlijnen gedeeld wat het onderzoek heeft opgeleverd en wat we hiervan leren.   

Persoonlijke informatie  
Als u wilt weten of er in het archief informatie is aangetroffen over uw persoonlijke situatie, dan zijn we bereid hierover met u op een ander moment in gesprek te gaan. Laat dit gerust weten via secretariaatdeglind@pluryn.nl

Eerder nieuws:
Omstanders of getuigen gezocht
Onafhankelijk onderzoek naar misstanden De Glind 2
Onafhankelijk onderzoek naar misstanden De Glind 1

 

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen