• Home
  • Over Pluryn
  • Nieuws
  • Nieuws 2024
  • September
  • Gabrielle fotografeert momenten van verbinding bij De Winckelsteegh

Gabriëlle fotografeert momenten van verbinding bij De Winckelsteegh

Foto Expositie Zichtbaar maken wat werkt

02 sep 2024

‘Zichtbaar maken wat werkt’ is een onderzoeksproject van de HAN, Hogeschool Arnhem Nijmegen. Gabriëlle Berning fotografeerde hiervoor bij De Winckelsteegh. Zij bracht mooie momenten in beeld tussen bewoners, naasten en begeleiders. Je kunt haar werk bewonderen van 5 tot 27 september bij de HAN in Nijmegen. 

Gabriëlle Berning legde kleine, alledaagse momenten van verbinding op beeld vast. De fotografe is zelf ervaringsdeskundige en naaste. Zij is ook raadslid bij Medezeggenschap Pluryn. En zij heeft zich aangesloten bij het onderzoeksteam van ‘Zichtbaar maken wat werkt’. Dit is een project van het Lectoraat Ethiek van Verbinding met Mensen met een Verstandelijke Beperking. 

Hartverwarmend 
Het onderzoeksproject gaat over mooie momenten van verbinding tussen mensen met een verstandelijke beperking, naasten en begeleiders. En hoe je die momenten herkent, waardeert en versterkt. De HAN deed onderzoek bij verschillende woonvormen. Op één van de woonvormen van De Winckelsteegh maakte Gabriëlle de fotoreportage. 

Gabriëlle: “Tijdens de dagelijkse activiteiten op Merelplein 6 heb ik veel bijzonders gezien: gymles, een huifbedtocht, samen lachen, samen eten, de intensieve zorg en de liefde van de begeleiders. De momenten die ik vastlegde, maakten de naasten niet mee. Daar was ik me als fotograaf steeds van bewust. We konden de expositie alleen organiseren door het hartverwarmende vertrouwen van alle betrokkenen. Ik ben ze daar heel dankbaar voor.” 

Wil je de expositie met Gabrielles werk bezoeken? Dat kan van 5 tot 27 september 2025 op dit adres: 

HAN 
Kapittelweg 33 
6525 EN Nijmegen 
D-vleugel, verdieping 4 en 5 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen